Fodervärd sökes

Söker Du fodervärd till en pinscher?
Ta då hjälp av vår sektion genom att kontakta vår pinscherhänvisare, mail:  valpar@pinschersektionen.se

Pinschersektionen hänvisar endast hundar bosatta i Sverige.

Överlåtaren som söker fodervärd ska vara medlem i Pinschersektionen. (enligt styrelseprotokoll nr 5 29/4-2010 §62)

Skicka gärna med ett fotografi som vi kan lägga in i annonsen.


Conspirol Kidokroi (SE56091/2021)

Vi har tagit beslutet att söka en fodervärd för Conspirol ”Kiddo” Kidokroi (AmCh.Conspirol Rotzakroi – AmCh.Daveren’s Rich Girl).

Kiddo är strax över 10 månader gammal och har varit hos oss sedan han var strax över 3 månader då vi hoppade in som stödfamilj.

Vill inledningsvis understryka att omplaceringen/fodervärdskapet inte grundar sig i att Kiddo är en problemhund på något vis, utan att vår familj-och-arbetssituation/konstellation inte fungerar för hund för tillfället och att den inte bjuder på den tiden vi önskar för Kiddo.

Kiddo är en social, glad, trygg och nyfiken hund. Väldigt mat- och godisglad som bidragit till att han är lyhörd, samarbetsvillig och tycker om att träna, arbeta och snabbt lär sig nya saker. Vi har arbetat mycket med Kiddo sedan han kom till oss, allt från vardagslydnad till passivitetsträning i byggvaruhus eller aktiva promenader med cykel eller inlines i passande tempo. Vidare har vi ofta haft honom mycket lös i skogen och tränat och fungerat bra på inkallning, även om könsmognaden och tonårstrotsen bjudit in till att han börjat ta ut lite mer frihet med större svängar.

Han är under vår tid tränad i att inte vara ”ägande” av mat, leksaker, godis, ben, sovplatser osv., så barn och vuxna kan ta saker från honom och röra sig fritt.

I samband med könsmognad och tonårsåldern har vi noterat att han blivit lite resursvaktande, främst om det är någon ”utom familjen” i närheten och när det är något extra smarrigt som han kommit över, det är inte något som vi ser som ett problem, men som man ska ha med sig.

Kiddo svarar fint på innovativ, energisk, ömsint och belöningsbaserad träning i positiv bemärkelse. Hundkorgen har alltid varit hans fristad där han kan vara i fred utan att bli störd.

– Rumsren

– Passivitetstränad.

– Är ensamhetstränad och klarar 3 timmar utan problem

– Duktig på kloklippning (liggandes på rygg mellan benen)

– Barnvan, har vuxit upp med vår nu 3 åriga son.

– Van att åka bil

– Duktig på vardagligakommandon som sitt, varsågod, stanna, ligg, fot mm.

– Kan cykla fot och föra sig bra vid joggning, cykling och inlines.

– Regelbundet träffat och lekt med andra hundar

– Skäller nästintill aldrig, lite vakt

– Veterinärbesiktad u.a.

Vi har själva noterat bra potential för nosework om man känner sig extra manad för det, men är också säkra på att han är så pass intresserad och adaptiv att han kan ta sig an även andra typer av aktiviteter.

All tid vi lagt för träning är självklart grundläggande och det finns mycket man kan slipa på, men är i regel (i våra mått) väldigt duktig och lättlärd om man gillar vardagslydnad.

Vi är väldigt måna om att få en bra match för Kiddo och vi ser gärna att Kiddo hamnar i en aktiv familj, gärna med erfarenhet av hundar och/eller av rasen som har tid och kärlek att ge.

Vi ser helst inte att man har väldigt små barn, såvida barnen inte är uppvuxna med hund som vår son, då vi själva vet att det kan bli ganska mycket extra passande i vardagen med småbarn.

Vi tror att Kiddo kommer att behöva en liten inkörningsperiod hos sin nya familj, men i utbyte garanterar vi att ni får en fantastisk, stabil, kärleksfull och härlig familjemedlem när ni knutit banden!

Vi finns strax utanför Norrköping.

För frågor eller övrigt, skicka vänligen ett mail mikael.hild@gmail.com eller nå oss på telefon 0737817067.

Med vänliga hälsningar,

Mikael & Malin