Söker nytt hem


Har du en pinscher som behöver ett nytt hem?
Ta då hjälp av vår sektion genom att ta en kontakt till en början via mail till vår valphänvisare:

Cattis Zackariasson mail:  valpar@pinschersektionen.se


Registrerings nr & komplett namn ska anges när hund anmäles att finnas med under ”Söker nytt hem”. Ej krav på medlemskap inom Pinschersektionen. (enligt styrelseprotokoll nr 5 29/4-2010 §62)

Skicka gärna med ett fotografi på individen som söker nytt hem,
som vi kan lägga in i annonsen.


Lilla Enebys Cortéz (Enzo) SE58890/2018

Enzo är en snygg brun hane född 2019-12-15. Han är en glad och busig hund som vill ha mycket uppmärksamhet. En typisk Pinscher, med allt vad det innebär. Han bor idag med husse i en villa i Trosa. Anledningen till omplaceringen är ändrade familjeförhållanden och att vi har svårt att ge honom den tid för aktivitet och uppmärksamhet som vi vet att han mår bra av.

Han har ett bra självförtroende. Hundmöten är oftast inga problem, han har dock ett fåtal hundar i byn som han inte tycker om. Han har inga problem med att vara hemma själv några timmar, tror faktiskt han kan tycka att det är ganska skönt. På dagarna hänger han oftast med oss på kontoret.

Enzo är en fantastisk hund på många sätt. Han följer gärna med överallt vi åker. Älskar att stå längst fram i båten och låta öronen fladdra i vinden. Att springa lös i skogen är också en favorit. Han kommer oftast på inkallning, men ibland kan det behövas en köttbulle som belöning. Han har aldrig rymt, trots att han ofta går lös i skogen. Vi har gått en valpkurs och en nosework kurs vilket han tyckte var väldigt kul och hade stor fallenhet för. Han gillar även att dra husse i skidspåret. Enzo är väldigt bra på att spåra och får mycket beröm av en hundtränare som vi anlitat några ggr. Leksaker börjar han släppa på kommando. Även att gå i koppel börjar fungera.

Enzo kommer endast att omplaceras till någon med erfarenhet av rasen och som förstår på vilka sätt man behöver anpassa sitt liv när man har en hund av denna typ (se gärna avsnittet ”Pinscherns språk” på pinschersektionens hemsida). Han har stor integritet och säger ifrån när han inte vill bli tagen på, vilket kan hända trots att det är Enzo som har gått fram till en person. Av denna anledning vill vi inte rekommendera honom till en familj med barn.

Enzo är försäkrad hos Agria tom. feb. 2022 samt senast vaccinerad den 18/3 -21.

Välkommen att höra av dig!

Lasse Lindh

0705659070

Lasse.lindh@cityfastigheter.nu