Söker nytt hem

Har du en pinscher som behöver ett nytt hem?
Ta då hjälp av vår sektion genom att ta en kontakt till en början via mail till vår valphänvisare Cattis Zackariasson, valpar@pinschersektionen.se

Pinschersektionen hänvisar endast hundar bosatta i Sverige

Registrerings nr & komplett namn ska anges när hund anmäles att finnas med under ”Söker nytt hem”. Ej krav på medlemskap inom Pinschersektionen. (enligt styrelseprotokoll nr 5 29/4-2010 §62)

Skicka gärna med ett fotografi på individen som söker nytt hem,
som vi kan lägga in i annonsen.


SE20973/2015 Lilla Enebys Master

Vi har tagit det tråkiga beslutet att omplacera Ramses ( Lilla Enebys Master), 7 år den 31/3e. Ramses är kastrerad.


Ramses är en fantastisk hund på många sett men har ett mycket känsligt psyke. Han behöver hamna hos en trygg familj men stadiga rutiner och som kan tillgodose hans mentala behov såväl som fysiska. Anledningen till omplacering är att vi väntar barn och Ramses är för skarp och osäker på sig själv för att hantera det. Vi har vidtagit alla åtgärder för att hjälpa honom med detta men det har inte fungerat. Vi är helt säkra på att en omplacering är rätt beslut. Ramses kommer må bättre av det.

Ramses har varit hos hela sitt liv och har alltid behövt mycket tid för att vänja sig vid nya miljöer, människor och andra hundar. Man behöver arbeta med positiv förstärkning och hjälpa honom att känna sig trygg. När han väl är det så är han den bästa hunden man kan tänka sig, han älskar att vara nära, älskar att arbeta med kroppen och hjärnan, är följsam och smart.

Det finns såklart massor att säga om honom som individ men det viktiga för oss är att han hamnar hos en person med hundvana, gärna pinschervana, och som vet hur man arbetar med en osäker individ. Han går inte ihop med katter och vi ser helst att han hamnar i ett hem utan andra hundar då det är det han är van vid men det beror självklart på situation. Han går att lämna ensam när han är trygg. Det säger sig självt att han inte bör hamna i ett hem med små barn.


Ramses finns i Göteborg. Vi har varit i kontakt med uppfödaren om omplaceringen. 
Mvh Liza & Erica Morgansdotter Nr: 0737386722, lizamorgansdotter@gmail.com


SE48724/2020 Just A Pinsch Of Brighton

Vi har tagit det extremt svåra men nödvändiga beslutet att omplacera vår kära Troy (Just a pinsch Of Brighton) Anledningen är Troys osäkerhet kring barn (Inte våran egna barn!) och den osäkerheten förstärks ju av att vi är/blir osäkra, i och med att vi har många barn i området så känner jag mig inte trygg med att ständigt behöva ha koll på Troy. Troy är snart 2år (2020-08-07) så han har många glada år framför sig. Detta är den enda anledningen vi nu har beslutat att omplacera honom. Troy är Pigg energisk och kärleksfull i övrigt som gillar lek och vara nära familjen, han är van att vara ensam hemma. För mer info eller funderingar kontakta.
Jari 0702659895


SE24448/2020 Conspirol Sidony

Alexa är 2 år gammal. Vaccinerad, chippad och försäkrad.

Vi har tagit det jobbiga beslutet att omplacera vår fina Alexa. Vi tog över Alexa ibörjan av året, så vi har inte haft henne sen start, och tyvärr visade det sej rätt så snart att hon har svårt att bo ihop med vår äldre hund, en Chinese crested. Alexa har vid ett par tillfällen markerat mot henne, och då detta har hänt när våra barn har varit i närheten känner vi att vi som läget är inte har något annat val än att omplacera henne. Markeringarna har inte hänt i samband med mat eller dylikt, utan 85% av tiden kan det funka bra mellan dem. Men i dagsläget får vi ha hundarna åtskilda så fort vi inte kan ha 100% uppsikt, och det är inte hållbart i längden, ingen av hundarna mår bra av det.

Hon kräver en hundvan ägare som har mycket tid att lägga ner på henne, då hon behöver tydliga ramar och både fysisk och psykisk stimulans. Alexa har svårt för mindre hundar överlag, men kan hantera hundmöten om man ger henne stöttning och uppmuntring.

Alexa kan tycka det är jobbigt om miljön runt henne blir för livlig. Då vi har två barn som många gånger även har kompisar hemma hos oss är det svårt att skapa det lugn som Alexa mår bäst av.

Med detta sagt är hon även väldigt följsam och mjuk, hon vill göra rätt. Hon älskar långa promenader och löp- och cykelturer. Hon sover allra bäst nära oss och gärna under täcket. Hon är helt rumsren och van vid att vara ensam hemma ett par timmar varje dag. Vi tror att Alexa hade trivts bäst som ensamhund, utan andra smådjur. Alternativt en hanhund i hennes egen storlek.

Vi har för att lösa ovanstående problem tagit hjälp av ett flertal olika tränare, och vi har i diskussion med dessa kommit fram till att Alexa mår bäst i en lugnare miljö där man kan ge henne 100%  fokus.

Alexa finns i Växjö. Vid frågor eller funderingar, kontakta Johanna på 0735-126993


SE53311/2021 Lilla Enebys Selvaria  

Vi söker ett nytt hem åt vår älskade Poppy (Lilla Enebys Selvaria), född -21 1/8.

Hon är snart 10 mån. Hon är fantastiskt lättlärd och lyhörd, en dröm att gå med i skogen, jagar inte, kommer som en blixt på inkallning. Hon är helt pålitlig vad gäller rumsrenhet och älskar att ligga nära intill och sova. Hon älskar mat och kommer bra överens med andra hundar. Hon kan åka bil i bur och är ensam hemma i upp till tre timmar utan problem. Hon är otroligt rolig och kommunikativ. 
Tyvärr blir hon också osäker i vissa situationer och vi har till slut, och med enorm sorg, börjat förstå att det nog inte är hållbart. Vi tror att hon behöver bo med någon där hon får vara nummer ett, där dagarna är förutsägbara och där det inte är springet och stojet som hos en barnfamilj. Vi tror att hon kommer göra rätt matte eller husse väldigt lycklig och hon har många år kvar! Poppy är bosatt i Tyresö utanför Stockholm


Om du är den personen, hör av dig till Erika för mer information, 0705920332 eller emestanley@gmail.com.