Söker nytt hem

Har du en pinscher som behöver ett nytt hem?
Ta då hjälp av vår sektion genom att kontakta vår pinscherhänvisare: Pernilla Fahlén, tel: 070-40 30 880

Registrerings nr & komplett namn ska anges när hund anmäles att finnas med under ”Söker nytt hem”. Ej krav på medlemskap inom Pinschersektionen.
(Enligt styrelseprotokoll nr 5 29/4-2010 § 62)

Skicka gärna med ett fotografi på individen som söker nytt hem, som vi kan lägga in i annonsen.

 


 

Jag har två underbara, speciella och väldigt egna hundar. Walle och Frank heter dem. Dem är två mellanpinschrar som är 5 och 6 år. Dem älskar att vara ute och gå och älskar att bli tränade. Likaså kan de lika gärna ligga inne en hel dag och bara vara. Det som är svårt med dessa hundar är att de har lite olika svårigheter, men med rätt person/personer kommer det bli bra.  Jag skriver några rader om dem vardera.

Båda två är kastrerade. De kan vara själva utan problem (sen tycker dem inte det är så roligt).

Frank är väldigt beroende att vara med Walle. Frank är den osäkra, men ändå den som bestämmer över Walle (hemma).

Walle – Magleddies Prince Of Light – SE64935/2010

Walle är 6 år och en typisk pinscher, han är sprallig och glad. Lite reserverad i början mot främlingar men det går bra bara han får hälsa. Han talar om när någon ringer på dörren eller om någon katt sitter utanför fönstret. Han är ingen ”krama om hund”, han tycker om att ligga bredvid och bara vara. Eller han är en gosig hund när han vill, då kommer han oftast med en leksak i munnen och ska ligga i knäet och man ska busa lite. Helst ligger han under ett täcke eller en filt, han sover i sängen (antingen i min eller deras egna).
Några svårigheter är att han kan morra om han känner att han ligger där (hans revir) och man försöker putta ned honom, men jag tar inte tag och sliter ned honom utan jag lockar och ber snällt och då är det inga problem. Han kan även morra om man klappar honom på insida låren, aldrig förstått varför men han tycker inte om det iallafall. Något han avskyr är att klippa klorna, det går bättre och bättre, men träning krävs. Walle har svårt för barn, han blir rädd och osäker och nafsar efter dem. Så hans nya hem bör vara barnfritt. Walle har bitit/nafsat min lillasyster i kinden (ca 3,5 år sedan) hon höll fast honom och vet inte riktigt vad som hände men han bet till snabbt som en markering.

Walle går bra ihop med andra hundar.

Han älskar att promenera och att träna, med träning gäller de allt. Söka spår, träna lydnad, gräva/söka sorkar på åkrarna, ja få tänka och arbeta tycker han är skoj. Jag har valt att inte cykla eller springa nå längre sträckor med honom då han hade lite problem med ett bakben förut, vi har gått på rehab så det är bra men vill iallafall vara försiktig. Walle kan vara lös och lyssnar bra på inkallning, dock om de kommer vilt eller en katt så sticker han gärna iväg en sväng men kommer tillbaka. Han älskar att få springa lös.
 

Frank – Lilla Enebys Yum’ Yasper – SE58960/2011

Frank, ja… Jag vet inte vart jag ska börja. Har aldrig haft en personligare hund i mitt liv, han är något alldeles speciellt. Han är en riktig sjusovare, hatar regn och älskar att bli ompysslad. Jag kan göra vad jag vill med denna hund, han skulle aldrig göra mig något. Vinner man hans förtroende så är han den underbaraste.
Dock så har jag gjort väldiga fel med denna hund, när han var liten fick han aldrig den sociala träningen. Han träffade inga andra människor eller hundar, vilket idag resulterar i en väldig osäkerhet hos nya människor.
Om någon sträcker fram handen till honom så nafsar han efter den, han börjar skälla om någon stirrar och går mot honom. Man ser att han blir osäker när man tex går på stan och det går folk bakom, då vill han gärna ha koll och blir lite stirrig.
Frank har bitit 2 st, en klev rätt in genom dörren och då nafsade han till i knäet och andra gången klev grannen över staketet och Frank låg bunden vid ett träd och vart rädd och nafsade i hälsenan.
Största problemet är att jag inte börjar våga lita på Frank runt främlingar. Jag för över min osäkerhet på honom.
Allt han behöver är tid och träning.
Frank tycker inte heller om att klippa klorna men jag får göra det, lite tid tar de och lite protester men träning, träning.
Frank älskar att få springa och dra. Han går inte så bra i koppel, drar väldigt, dock så kan han absolut inte vara lös. Han älskar att träna, precis som Walle. Leta sork på åkrar är de bästa tycker dem. Frank tycker även de är skoj att få springa, cykla, åka längdskidor (han drar en fram utan problem).
Inne är han väldigt lugn, han får sina pinscherryck ibland och självklart busar de med varandra också men oftast så ligger han tätt intill och ska bli klappad och masserad. Frank vill också sova i säng under täcke. Frank är väldigt smart, man kan inte lämna mat/godis på bordet eller inom räckhåll med honom, då försvinner det. Han är verkligen helt tokig i människogodis, särskilt hallonbåtar. Jag måste även låsa ytterdörren, annars hoppar Frank och öppnar den utan problem. (provade även att vända på handtaget så man öppnade uppåt, men det listade han snabbt ut.)

Med tid och träning är dessa hundar de mysigaste som finns.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fanny Eriksson
Djäknebergsvägen 6
73234 Arboga
fannyeriksson1990@hotmail.com
Mobil: 0762787230


 

Bruno

 

Född: 20140629, Reg nr: SE40396/2014
Märkt: Chippad och registrerad hos jordbruksverket samt DjurID.
Sjukdomar/skador: Inga kända sjukdomar dock har han haft spruckna öronsnibbar som läkt.
Övrigt: Kastrerad, vaccinerad och just nu försäkrad hos Folksam.

Bruno är en renrasig mellan Pinscher som fyller 3 år den 29 Juni. Bruno bor för närvarande på en gård i nordvästra Skåne men då familjen utökats med en liten son så känner vi att Bruno behöver komma till ett nytt hem. Detta då Bruno är en stor hund i litet format och med massa energi och idéer som vi inte hinner tillgodose. Bruno vaktar familjen genom att skälla/varna oss men blir han hälsad på ordentligt så kan han bli tjenis med nästan vem som helst. Vi har inte Bruno lös då det på våra marker finns fasaner, harar, hjortar och annat djurliv som Bruno gärna tar upp jakten på och då vi bor intill järnväg och flygplats chansar vi gärna inte. Bruno vill helst vara med hela tiden men det är inga problem att lämna honom hemma så länge han inte har för stor yta att vara på(hos oss är det oftast hallen och ev. köket). Bruno kan som det är nu inte bo i lägenhet om man kommer lämna honom själv då han ibland skäller/ylar. Bruno tycker om andra hundar bäst när han får leka med dem fritt i hägn. Bruno drar en hel del i när man är ute och går med honom.

Bruno behöver komma till ett hem där man har tid att träna honom mentalt då hans kondition nästintill är outtröttlig men där han också får vara med och mysa. När vi köpte Bruno hade vi en katt (Sigge) och Bruno respekterade Sigge, troligen för att Sigge redan fanns hos oss då därav kan jag inte garantera att han klarar av andra katter.
När familjen är hemma så är Bruno mestadels lugn och go men då vi får besök blir han väldigt stisig och hoppig. Ibland lägger det sig efter gästerna hälsat men ibland måste man ta ut honom ur rummet för att få lugnt därav fungerar han sämre med små barn och äldre människor. Bruno behöver en lugn och stillsam miljö för att komma till ro.

Men som med det mesta går de positiva bitarna med Bruno att behålla och det lite mindre bra att träna på!

För den som nu känner att Bruno gärna får vara del av deras familj så är det bara att höra av sig till mig för mer information.

Vänligen
Annika Bengtsson
annikabengtsson_@hotmail.com
0703-24 94 16


 Ängagårdens Ajax, ”Minos”
minos1 minos2minos3 minos5 minos7

Ängagårdens Ajax, ”Minos”  Reg. SE53072/2011– en aktiv, social hane i sina bästa år söker efter ett nytt kärleksfullt hem.

Minos söker efter ett nytt kärleksfullt hem då han inte längre trivs i flocken. Han är en aktiv och social kille som bara vill vara med. Snäll mot alla djur och super social mot alla människor. Vaktar inte.

Har lite separationsångest så lämnas endast korta stunder eller i hundgård, vilket fungerar jättebra. Han är Svensk utställningschampion och har ett flertal Cacib så passar utmärkt för dig som har intresse av att ställa ut!

Minos säljes till dig som kan erbjuda ett aktivt hem. Han älskar att springa, tränas i drag och älskar det. Viltspår, sök, agility är andra grenar vi testat på. Han har godkänt anlagsprov i viltspår. Stark mentalt vilket mentalbeskrivningarna MH och BPH visar.

Självständig kille med stor integritet, är lös på skogspromenader och kommer på inkallning efter att han är klar med sina bestyr. Ej van vid småbarn så ska ej bo hos småbarnsfamilj.

Vi ser gärna att han får vara ensamhund eller med max en kompis. Vår önskan är att han ska bli bortskämd och få all tid för sig själv!

Van att bo på landet i hus. Lägenhet eller liknande måste ordna med hundvakt eller dagis då han kan yla och skälla om man lämnar honom.

Reg. nr SE53072/2011
HD B
Ed UA
Dilute Dd (anlagsbärare för felfärgat)
MH/Skottfast
BPH/Skottfast
Inga problem med trasiga öron

Minos kommer från kennel Ängagården och uppfödaren finns tillgänglig för frågor och vägledning.

Om du tror att du kan vara rätt ägare för Minos får du gärna höra av dig.

Kontakta ägare: Jessica jessica805@hotmail.com

Kontakta uppfödare: Heidi Wistrand, heidi.wistrand@gmail.com

Här kan du läsa mer om den gudomliga kullen: http://www.angagardens.com/p/valpar.html

Minos omplaceras genom ägaren, men uppfödaren finns tillgänglig för frågor.


Pinscher hane söker nytt hem / omplacering
IMG_4552 IMG_4881
Pepsi 5 årig renrasig mellan Pinscher hane som är kastrerad. En glad och frisk kille med energi som ibland kan stressa upp sig. Har god vardagslydnad och har inga problem med att vara lösspringande ute i skogen på promenad.  Fungerar bra med andra hundar men kan ibland bli irriterad på okastrerade han hundar. Är inomhus lite vaktig och resursbenägen, osäker på främmande personer som själva är osäkra och inte har hundvana! Pepsi söker ett nytt hem hos någon med god hundvana och gärna vana av rasen som kan läsa av honom rätt! Viktigt också med en husse/matte som har tålamod, kan vara konsekvent och tydlig. Pepsi behöver ett aktivt hem som gärna gillar vara ute i skogen och även gillar träning. Har gått endel lydnadskurser, agility, spår och sökkurser samt är en fena på konster.
Bör ej komma till barnfamilj då det är orsaken till omplaceringen, trivs ej i ett hem med mkt stoj och stim!
Kontakta gärna mig via PM för vidare  kontakt via telefon och ev. möte!
Vill inte sätta ett pris då vi hellre ser till att han får komma till ett bra hem!
Mvh Maria och Pepsi
maria.rosvall@live.se eller 070/7697941