Söker nytt hem

Har du en pinscher som behöver ett nytt hem?
Ta då hjälp av vår sektion genom att ta en kontakt till en början via mail till vår valphänvisare, valpar@pinschersektionen.se

Pinschersektionen hänvisar endast hundar bosatta i Sverige

Registreringsnummer & komplett namn ska anges när hund anmäles att finnas med under ”Söker nytt hem”. Kontaktuppgifter såsom telefonnummer och e-post är också bra att skicka med i annonsen.
Ej krav på medlemskap inom Pinschersektionen. (enligt styrelseprotokoll nr 5 29/4-2010 §62)

Skicka gärna med en text och ett eller ett par fotografier på individen som söker nytt hem, som vi kan lägga in i annonsen.Lilla Enebys Frozen SE51918/2019


Frazze söker ett nytt hem.

Pga av ändrade arbetsförhållanden måste jag dessvärre försöka placera om min kompis, det är med stor sorg jag tar detta beslut men jag får inte vara självisk utan måste se till att Frazze får den uppmärksamhet han behöver.

Frazze fyller 5 år på kanelbullens dag den 4 oktober, för att vara pinscher så är han ganska lugn, säger de som vet!

Han älskar att vara ute på promenader, men även gosa i soffan. Vi har gått följande kurser under årens lopp:

Rallylydnad 1
Viltspår- han är viltspårchampion!
Olika lydnadskurser
Nosework

Frazze kan vara lite ”studsig” på promenader när man möter andra hundar, men han är duktig på ”skvallerträning”, tar ögonkontakt och får en godis. Han har varit ensamhund i alla år, och eftersom jag bor ensam är han van att få vara med ofta. Han kan vara hemma själv, dock inte längre än ett par timmar. Han går förnärvarande på hunddagis 3 dagar/vecka.

Det går bra att klippa klorna, han är snäll med barn.

Hem absolut viktigare än pris, vissa saker medföljer, koppel, hundbädd mm.

Frazze är kemiskt kastrerad 2024-03-19, och bor just nu i Uppsala

OBS! Endast seriösa svar.

Lena Rifve
Tel 0702 57 15 12
Mail lenarifve61@gmail.com


Xélanc Cute Camaro SE54807/2021


Här är Lighty 2 år. Världens bästa pinscher hane som söker nytt, kärleksfullt hem med en hunderfaren ägare. Bor uppe i Umeå. 

Vi har fått barn som är 16 mån, och vi känner att vi inte har samma tid för han som han förtjänar tyvärr!  

Lighty är en glad, energisk kille som tycker om att vara med och älskar att springa i skog och vid havet. Inne är han oftast lugn och ligger på sin plats, om han rastats som han ska. Vill gärna leka mellan varven och vi har lekt lite inne, men försöker leka mestadels utomhus. Min sambo har jobbat hemifrån så han har inte varit själv så mycket men kan vara själv upp 5h hemma, men gillar sällskap. Vill vara med familjen och det är viktigt att inkludera.

Han är van att åka bil och att sitta i bilen om så krävs om väder tillåter. Älskar andra hundar och leker gärna. Kan ibland vara känslig för hanar i samma ålder då vi är ute på promenad, jobbar med avledning. Lighty är väldigt lättlärd och tycker om att lära sig nya saker och gillar att jobba med huvudet och söka godis ute eller inne. Supersmart och känner in allt. 

Han är tränad att cykla i lugnt tempo och gå fint i kopplet. Då han kom in i könsmognad så tar han ut svängarna mer än tidigare. Komma på inkallning har han varit bra på men då han blev könsmogen så behövs mer träning av detta. 

Viktigt att skapa en personlig och nära kontakt och vi märker att Lighty behöver att man är väldigt lugn och trygg runt han. 

Han kan alla vanliga/ viktiga kommandon såsom sitt/ ligg/ gå på platsen/ varsågod/vänta/ stanna osv. 

Vi tränar han då det kommer nya människor hem till oss att vara lugn runt dem och viktigt att den som tar över fortsätter att träna passivitetsträning med honom. 

Vi söker ett hem för Lighty där ägaren har tid att spendera med honom och där han inte behöver vara ensam om dagarna. Ett hem utan små barn och någon som är kunnig och hundvan. 

Lighty svarar på tydlig och rak kommunikation med vänlig ton. Positiv förstärkning. 

Måste tränas mer på och vänja vid mer: Kloklippning – Tandborstning – Hantering i allmänhet – Passivitets träning – Vana runt människor 

Han kan/ är tränad till:  – Van att åka bil – Duktig på vardagligakommandon som sitt, varsågod, stanna, ligg, gå fint/fot mm – Kan springa lugnt då man cyklar och är van att jogga bredvid utomhus – Regelbundet träffat och lekt med andra hundar – Skäller nästintill aldrig, lite vakt om man har gård. Möte med vissa hundar skäller han.  – Veterinärbesiktad u.a.

Den tid vi lagt på träning för Lighty är grundläggande och det finns saker att träna vidare på och förbättra. Men Lighty vill lära sig och är väldigt lyhörd och kärleksfull. Vi är väldigt måna om att Lighty hamnar i en familj där man har tid och erfarenhet av rasen helst men annars av hundar. Viktigt att man är inkännande och ser vad Lighty behöver då han är känslig. 

Så viktigt att det blir en bra match. Men tveka inte att höra av dig så berättar vi mer!

Nadja 0730-27 23 97