Söker nytt hem


Har du en pinscher som behöver ett nytt hem?
Ta då hjälp av vår sektion genom att ta en kontakt till en början via mail till vår valphänvisare:

Cattis Zackariasson mail:  valpar@pinschersektionen.se


Registrerings nr & komplett namn ska anges när hund anmäles att finnas med under ”Söker nytt hem”. Ej krav på medlemskap inom Pinschersektionen. (enligt styrelseprotokoll nr 5 29/4-2010 §62)

Skicka gärna med ett fotografi på individen som söker nytt hem,
som vi kan lägga in i annonsen.


Lilla Enebys Weltmeyer (Einar)

Einar, Regnr; SE56084/2017 (Lilla Enebys Weltmeyer efter Lilla Enebys hit hazman och Lilla Enebys Mintu). Einar är kastrerad. Har precis fyllt tre år, men har fortsatt en del unghund i sig, med allt vad det innebär. Einar er inte en problemhund, men fungerar tyvärr inte ihop med småbarn och kan därför inte bli boende i vår familj (till stor sorg). Einar är väldigt glad i människor (>12år) och umgås med stor entusiasm på alla (>12år) som kommer på besök. Han er en gentleman och har stor respekt för tikar. Han skulle bli väldigt glad om det fanns en tik i hans nya hem, gärna av samma storlek (men fungerar fint med alla storlekar). Hanhundar har han det varierende med. Einar har gået til hundträning regelbundet hela sitt liv. Primært är han tränad i agility og rally och börjar så smått vara klar till tävling. Han har också gått kurser i nosework, spår, dogparkour mm. Vi tränar drag (inlines/løb) ett par gånger per månad.  På träningsbanan tränar vi utan koppel. Under promenader kan Einar gå fri till viss grad (har jaktlust). Einar kan ensam hemma ett par timmar dagligen (såframt han aktiveras innan eller efter) och är van åka bil. Om natten vil han stoppas om, under sitt duntäcke. Sover i egen korg -men tackar inte nej till att mysa nära en människa/annan hund, i sängen/soffa. Einar är den gladaste av hundar och är alltid klar för bus å lek. Katter är tyvärr lite för intressanta enligt Einar, men (hundvana) höns går fint.

Einar söker et aktivt hem utan barn under 12år,där han kan fortsätta kan träna regelbundet (vilken typ av träning är underordnat). Han är en högenergi hund, och ägnar sig därför inte som enbart familjehund. Einar är inte lämplig som förstagångshund. Ett hem med tik(ar) är att önska, men inget krav. Einar söker sitt för-alltid-hem. Hans utrustning medföljer. Einar finns i Stockholm

Är du/ni intresserad(e) och vill höra mer eller har frågor, kontakta mig på 070-5578759 eller på mail hypofys@gmail.com
Vh Sofia


Xélance Xclusive Xeena (Astrid)

Tik född 29/6 -20 omplaceras. Fullkomligt namn: Xélance Xclusive Xeena. Registreringsnummer: SE42131/2020

Astrid är en pigg och glad valp med mycket energi. Det bästa hon vet är att vara ute i skogen och springa och leka. Intelligent och fantastiskt lättlärd. Funkar jättebra med andra hundar. Valpkursen gick galant, grundlydnad så som sitt och ligg, stanna kvar med mera påbörjad. Kommer allt som oftast på inkallning- men som sagt, det sitter inte hundra än, hon är ju trots allt bara en valp.

Anledningen till att vi behöver omplacera Astrid är att vi helt enkelt tappat förtroendet för varandra. Hon är en otroligt dominant dam med hög integritet.

Hon vaktar sina leksaker och ben, kan markera om man kommer emellan henne och mat. Ligger hon och vilar i soffan och man sätter sig bredvid henne så kan hon markera, börjar morra och kan till och med göra utfall mot oss vuxna. Då vi har små barn i familjen vågar vi inte chansa på att ha kvar henne, hon har helt enkelt tagit över i hemmet.

Hon märker att vi är osäkra på henne och då blir detta beteende bara värre.

Viktigt att påpeka att detta beteende hon har finns endast inomhus- ute är hon världens bästa hund och fungerar klockrent.

Vad behöver då Astrid för hem?

Ett krav är att du har ägt/har tidigare erfarenhet av denna ras. De behöver en ägare med tålamod till tusen- där brast det hos oss.

I nästa hem ska det inte finnas några småbarn. Du som intresserad bör vara införstådd i att det krävs mycket tid och energi för att bygga upp en bra relation med denna lilla valp. Så stressfri miljö som möjligt önskas. Du ska vara en lugn och stabil individ.

Vart eller hur du bor kvittar – det viktigaste är att du har ett stort intresse för hundar och kommer lägga ner mycket tid på träning, lek och skoj.

Jag tror Astrid kommer blomma ut bara hon får rätt förutsättningar, hon ÄR en helt underbar valp.

Omplacering sker i samförstånd med uppfödaren och de önskar fortsatt kontakt med eventuell ny ägare.

Det absolut viktigaste för oss är hon kommer till rätt hem där hon får stanna för alltid. Priset är därför inte det viktigaste, här kommer vi överens om något som passar oss båda. Astrid finns i Jönköping.

Skicka i första hand ett mejl och förklara med några rader vad just ni har att erbjuda Astrid så tar vi vidare kontakt med er.

Ida.landkvist@live.se