Söker nytt hem

Har du en pinscher som behöver ett nytt hem?
Ta då hjälp av vår sektion genom att kontakta vår pinscherhänvisare: Cattis Zackariasson, tel: 070-8458545 eller mail: valpar@pinschersektionen.se

Registrerings nr & komplett namn ska anges när hund anmäles att finnas med under ”Söker nytt hem”. Ej krav på medlemskap inom Pinschersektionen.
(Enligt styrelseprotokoll nr 5 29/4-2010 § 62)

Annons under omplacering ligger ute under en 4 månaders period. Efter det får man göra en uppdatering för att aktualisera annonsen igen (Enligt styrelseprotokoll nr 3 17/4-2019 § 8)

Skicka gärna med ett fotografi på individen som söker nytt hem, som vi kan lägga in i annonsen.


Lykke (Lilla Enebys Zigne) SE34764/2018

Lykke är en kastrerad tik född 2018-06-09. Hon är en underbar hund på så många sätt, vid två års ålder är hon fortfarande ganska busig när andan faller på. Hon är uppväxt i villa på landet med endast mig, sin matte. Lykke är en väldigt trygg och stabil hund, hon tar sig an de flesta utmaningar med ett inneboende självförtroende men är också väldigt intuitiv för när man ska vara försiktig. När det gäller t.ex. hundmöten är hon helt okomplicerad, brukar gå fint vid sidan och är helt ointresserad om den andra hunden blir för uppjagad. Hon kan vara ensam hemma några timmar utan problem. Lykke skäller inte alls mycket men varnar förstås när främlingar kommer in på uppfarten. Hon är generellt väldigt väluppfostrad, vi har lagt många timmar på koppelträning, hon kan väldigt många tricks och kommandon och har gått en tävlingsförberedande kurs samt en noseworkkurs. Lykke lär sig saker så snabbt så man ofta undrar vem som har lärt henne. Hon är uppfostrad med stor konsekvens men framför allt med mycket positiv förstärkning och godis. Lykke kan i många sammanhang vara lös och brukar lyssna bra, men än så länge slutar hörseln fungera när hon får syn på vilt. Hon har bott med katt, så det borde funka bra om de får lära känna varandra, och hon skulle nog älska att bo med en annan hund!

Nu till anledningen för omplaceringen: Lykke är en av de pinschrar med ganska mycket resursförsvar i sig och har också väldigt stor integritet när det kommer till att bli klappad på. Detta är inte något problem med matte men med andra människor. Hon försvarar sovplatser, hittegods och tuggben. Hon säger ifrån när hon inte vill bli tagen på, vilket kan hända trots att det är Lykke som har gått fram till en person. Att ha en sådan hund innebär att man hela tiden måste ligga steget före och inte bara ha koll på vad hunden gör utan även på vad alla människor runt omkring en gör. Eftersom jag ensam har hela ansvaret hela tiden är detta mer än vad jag orkar med i längden.

Lykke kommer endast att omplaceras till någon med erfarenhet av rasen och som förstår på vilka sätt man behöver anpassa sitt liv när man har en hund av denna typ (se gärna avsnittet ”Pinscherns språk” på pinschersektionens hemsida). För båda parters trygghet tänker jag mig ett halvårigt fodervärdsavtal med efterföljande ägarbyte om allt fungerar bra.

Gabriela Ramer
gabriela@ramer.info
0702-760590


Lilla Enebys Unesco SE29552/2017

Hunden heter Habibi och har registreringsnummer SE29552/2017 (f Lilla Enebys Unesco).

Han blev 3 år i Maj och är en aktiv hund som älskar att leka. Jaga/bli jagad, kasta pinnar, bollar, busa i största allmänhet med oss och våra fyra barn. På landet trivs han som bäst när han får lufsa runt lös på tomten eller ligga på verandan eller gårdsplanen och hålla koll eller bara slappa i solen.

Saken med Habibi är att han är väldigt osäker/reserverad mot främlingar och då särskilt i hemmet där han har ett enormt vaktbehov som vi inte kommit till rätta med trots många försök. Detta involverar skällande, utfall och även nafsande/bitande i vissa fall. Även mot andra hundar kan han vara osäker, vilket gör att vi inte törs ha honom lös. Mot oss i familjen är han den snällaste och mysigaste hunden, men sammantaget är situationen sådan att vi tror han skulle ha det bättre hos en familj där dessa sidor är mindre av ett problem och/eller som kan jobba bort beteendet.

Martin Wahlgren
0706 238 179