Söker nytt hem

Har du en pinscher som behöver ett nytt hem?
Ta då hjälp av vår sektion genom att kontakta vår pinscherhänvisare: Pernilla Fahlén, tel: 070-40 30 880

Registrerings nr & komplett namn ska anges när hund anmäles att finnas med under ”Söker nytt hem”. Ej krav på medlemskap inom Pinschersektionen.
(Enligt styrelseprotokoll nr 5 29/4-2010 § 62)

Skicka gärna med ett fotografi på individen som söker nytt hem, som vi kan lägga in i annonsen.


Happy

Omplacering utav ”Happy” okastrerad pinscher hane.

Namn:
Royal Pinsch Alpha Capricorni (Happy)

Reg-nr: SE23033/2014
ID-nr: 977200008489651
Födelsedatum 20140308

Han är en glad och framåt kille med mycket spring i benen.
Han har levt med våra barn sedan de var små och väldigt respektfull emot dem.
Våran familjesituation har förändrats via en separation mellan min sambo och mig som lett till en flytt från hus på landet med stora ytor att springa på till en lägenhet som förändrat Happys vardag avsevärt.

All tid räcker inte till för att han skall få den uppmärksamhet och motion han kräver och längtar så efter.
Han är tränad men dock väldigt begränsad han har huvudet på skaffat/smart med en egen vilja att bestämma själv när han har sprungit klart så inkallning funkar sällan och endast när han är färdig lekt och trött.
Mer frågor är mycket välkomna.

Vacc DHPPI 3 mån.

Tomas Staf-Westberg
0700 94 17 68

Bruno

Född: 20140629, Reg nr: SE40396/2014
Märkt: Chippad och registrerad hos jordbruksverket samt DjurID.
Sjukdomar/skador: Inga kända sjukdomar dock har han haft spruckna öronsnibbar som läkt.
Övrigt: Kastrerad, vaccinerad och just nu försäkrad hos Folksam.

Bruno är en renrasig mellan Pinscher som fyller 3 år den 29 Juni. Bruno bor för närvarande på en gård i nordvästra Skåne men då familjen utökats med en liten son så känner vi att Bruno behöver komma till ett nytt hem. Detta då Bruno är en stor hund i litet format och med massa energi och idéer som vi inte hinner tillgodose. Bruno vaktar familjen genom att skälla/varna oss men blir han hälsad på ordentligt så kan han bli tjenis med nästan vem som helst. Vi har inte Bruno lös då det på våra marker finns fasaner, harar, hjortar och annat djurliv som Bruno gärna tar upp jakten på och då vi bor intill järnväg och flygplats chansar vi gärna inte. Bruno vill helst vara med hela tiden men det är inga problem att lämna honom hemma så länge han inte har för stor yta att vara på(hos oss är det oftast hallen och ev. köket). Bruno kan som det är nu inte bo i lägenhet om man kommer lämna honom själv då han ibland skäller/ylar. Bruno tycker om andra hundar bäst när han får leka med dem fritt i hägn. Bruno drar en hel del i när man är ute och går med honom.

Bruno behöver komma till ett hem där man har tid att träna honom mentalt då hans kondition nästintill är outtröttlig men där han också får vara med och mysa. När vi köpte Bruno hade vi en katt (Sigge) och Bruno respekterade Sigge, troligen för att Sigge redan fanns hos oss då därav kan jag inte garantera att han klarar av andra katter.
När familjen är hemma så är Bruno mestadels lugn och go men då vi får besök blir han väldigt stisig och hoppig. Ibland lägger det sig efter gästerna hälsat men ibland måste man ta ut honom ur rummet för att få lugnt därav fungerar han sämre med små barn och äldre människor. Bruno behöver en lugn och stillsam miljö för att komma till ro.

Men som med det mesta går de positiva bitarna med Bruno att behålla och det lite mindre bra att träna på!

För den som nu känner att Bruno gärna får vara del av deras familj så är det bara att höra av sig till mig för mer information.

Vänligen
Annika Bengtsson
annikabengtsson_@hotmail.com
0703-24 94 16


 Ängagårdens Ajax, ”Minos”
minos1 minos2minos3 minos5 minos7

Ängagårdens Ajax, ”Minos”  Reg. SE53072/2011– en aktiv, social hane i sina bästa år söker efter ett nytt kärleksfullt hem.

Minos söker efter ett nytt kärleksfullt hem då han inte längre trivs i flocken. Han är en aktiv och social kille som bara vill vara med. Snäll mot alla djur och super social mot alla människor. Vaktar inte.

Har lite separationsångest så lämnas endast korta stunder eller i hundgård, vilket fungerar jättebra. Han är Svensk utställningschampion och har ett flertal Cacib så passar utmärkt för dig som har intresse av att ställa ut!

Minos säljes till dig som kan erbjuda ett aktivt hem. Han älskar att springa, tränas i drag och älskar det. Viltspår, sök, agility är andra grenar vi testat på. Han har godkänt anlagsprov i viltspår. Stark mentalt vilket mentalbeskrivningarna MH och BPH visar.

Självständig kille med stor integritet, är lös på skogspromenader och kommer på inkallning efter att han är klar med sina bestyr. Ej van vid småbarn så ska ej bo hos småbarnsfamilj.

Vi ser gärna att han får vara ensamhund eller med max en kompis. Vår önskan är att han ska bli bortskämd och få all tid för sig själv!

Van att bo på landet i hus. Lägenhet eller liknande måste ordna med hundvakt eller dagis då han kan yla och skälla om man lämnar honom.

Reg. nr SE53072/2011
HD B
Ed UA
Dilute Dd (anlagsbärare för felfärgat)
MH/Skottfast
BPH/Skottfast
Inga problem med trasiga öron

Minos kommer från kennel Ängagården och uppfödaren finns tillgänglig för frågor och vägledning.

Om du tror att du kan vara rätt ägare för Minos får du gärna höra av dig.

Kontakta ägare: Jessica jessica805@hotmail.com

Kontakta uppfödare: Heidi Wistrand, heidi.wistrand@gmail.com

Här kan du läsa mer om den gudomliga kullen: http://www.angagardens.com/p/valpar.html

Minos omplaceras genom ägaren, men uppfödaren finns tillgänglig för frågor.


Pinscher hane söker nytt hem / omplacering
IMG_4552 IMG_4881
Pepsi 5 årig renrasig mellan Pinscher hane som är kastrerad. En glad och frisk kille med energi som ibland kan stressa upp sig. Har god vardagslydnad och har inga problem med att vara lösspringande ute i skogen på promenad.  Fungerar bra med andra hundar men kan ibland bli irriterad på okastrerade han hundar. Är inomhus lite vaktig och resursbenägen, osäker på främmande personer som själva är osäkra och inte har hundvana! Pepsi söker ett nytt hem hos någon med god hundvana och gärna vana av rasen som kan läsa av honom rätt! Viktigt också med en husse/matte som har tålamod, kan vara konsekvent och tydlig. Pepsi behöver ett aktivt hem som gärna gillar vara ute i skogen och även gillar träning. Har gått endel lydnadskurser, agility, spår och sökkurser samt är en fena på konster.
Bör ej komma till barnfamilj då det är orsaken till omplaceringen, trivs ej i ett hem med mkt stoj och stim!
Kontakta gärna mig via PM för vidare  kontakt via telefon och ev. möte!
Vill inte sätta ett pris då vi hellre ser till att han får komma till ett bra hem!
Mvh Maria och Pepsi
maria.rosvall@live.se eller 070/7697941