Söker nytt hem

Har du en pinscher som behöver ett nytt hem?
Ta då hjälp av vår sektion genom att ta en kontakt till en början via mail till vår valphänvisare, valpar@pinschersektionen.se

Pinschersektionen hänvisar endast hundar bosatta i Sverige

Registreringsnummer & komplett namn ska anges när hund anmäles att finnas med under ”Söker nytt hem”. Kontaktuppgifter såsom telefonnummer och e-post är också bra att skicka med i annonsen.
Ej krav på medlemskap inom Pinschersektionen. (enligt styrelseprotokoll nr 5 29/4-2010 §62)

Skicka gärna med en text och ett eller ett par fotografier på individen som söker nytt hem, som vi kan lägga in i annonsen.


Lilla Enebys Dorana SE20300/2019

Vår älskade pinscher Bella behöver ett nytt hem. Bella är en smart, fin, frisk, liten, tillgiven och glad hund som under sina fem år tillfört vår familj mycket kärlek, glädje och energi. Hon följer gärna med familjen ut på olika utflykter och hoppar förväntansfullt in i bilen. Det bästa Bella vet är att ta med några leksaker och åka till en hundhage. Det går bra att umgås med andra hundar i hundhagen, men Bella föredrar helt klart lek med en familjemedlem. En annan sak som Bella gillar är att vara vid vattnet och rekordsnabbt simma och hämta pinnar eller flytleksaker.

Väl hemma ligger Bella gärna bredvid i soffan och hon sover helst i sängen, vid fotändan, under mattes täcke. Där kan sovmorgonen bli ganska lång …Särskilt om det regnar ute.

Trots att det gör oss väldigt ont har vi beslutat att vi inte kan ha kvar vår fina Bella. Även om Bella är en självklar, och mycket uppskattad, del av familjen finns en närvarande oro som grundar sig i Bellas beteende gentemot främlingar, i synnerhet barn. Bella tycker inte om när människor som hon inte känner närmar sig henne på ett sätt som får henne att känna sig trängd. Då han hon morra och markera mot personen. Likaså kan Bella uppvisa resursförsvar. Dels för typiska resurser såsom tuggben och matskål, dels i situationer som inte är lika uppenbara.

Alla i vår familj (två vuxna och tre barn i tonåren) har lärt sig Bellas språk och förstår vad hon tolererar respektive inte tolererar, så vardagen förflyter problemfritt. Men mot utomstående, som inte känner och respekterar Bellas gränser, markerar hon. På grund av ändrade förhållanden, så som flytt från villa till lägenhet i kombination med tillkomst av nya småbarn i närmsta släkten, klarar vi inte längre att anpassa omgivningen på det sätt som behövs.

Vår förhoppning är att det någonstans finns blivande husse och/eller matte som kan erbjuda de rätta förutsättningarna för Bella. Då kommer de få en helt fantastisk vän och familjemedlem.

Bella är kastrerad

Kontakt via mail: andreas.falt@gmail.com