Söker nytt hem

Har du en pinscher som behöver ett nytt hem?
Ta då hjälp av vår sektion genom att ta en kontakt till en början via mail till vår valphänvisare, valpar@pinschersektionen.se

Pinschersektionen hänvisar endast hundar bosatta i Sverige

Registrerings nr & komplett namn ska anges när hund anmäles att finnas med under ”Söker nytt hem”. Ej krav på medlemskap inom Pinschersektionen. (enligt styrelseprotokoll nr 5 29/4-2010 §62)

Skicka gärna med ett fotografi på individen som söker nytt hem,
som vi kan lägga in i annonsen.
SE29552/2017 Lilla Enebys Unesco

Habibi är en hane på snart 6 år som söker ett träningsintresserat och engagerat hem. Vi har haft Habibi sedan han var valp. Han är väldigt lekfull och glad tillsammans med familjen. Han älskar att busa, jaga efter bollar och pinnar, springa, leta efter gömda godsaker och lära sig tricks men skulle nog må bra av mer strukturerad träning och utmanande aktivering.
Han tycker om att att bli inbäddad i sin korg och kelad med. Habibi var vår första hund och vdet har varit en utmaning för familjen. Vi söker ett nytt hem för Habibi för att vi upplever en oförutsägbarhet kring honom, där han blir stressad/osäker/vaktig runt andra människor/hundar och kan göra utfall. Av den anledningen har vi honom aldrig lös och har allmänt svårt att införliva honom i vår vardag och sociala liv. Han kan inte följa med till vänner, träningar, restauranger, resor etc utan blir ofta lämnad hemma. Det är dubbelt ledsamt då han är en otroligt fin hund tillsammans med oss och aldrig betett sig olämpligt gentemot familjemedlemmar.

Habibi är mycket reserverad mot nya människor, han kommer förmodligen behöva träffa sin nya person några gånger för att se om det är en bra matchning. Habibi söker ett lugnt hem dit det inte kommer och går för mycket folk. Han behöver dig som med kunskap och träning kan stötta honom i möten med människor och hundar och hitta hans rätta aktivering som gör honom nöjd och harmonisk.

Habibi är 50 cm i mankhöjd och väger 19,5 kg och är van att åka bil och bekväm med att vara ensam hemma.


Kontakta Martin.wahlgren@me.com för vidare information


SE23643/2021 Team Yeninas Raphael

Vi har tagit det svåra beslutet att omplacera vår älskade Buster (SE23643/2021 Team Yeninas Raphael). Många tårar och tankar har lett fram till detta men dels av hälsoskäl inom familjen och en helt ny arbetssituation inser vi att det här blir bäst för Buster i den situation som är. Han är precis fyllda 2 år (2021-03-14). En okastrerad hanne på ca 49cm/18kg som bor i Karlstad.

Buster är en livlig och energisk hund som gärna leker både ute och inne. Han gillar att söka efter diverse saker vi lagt ut i trädgården eller skogen. Men han älskar också att ta det lugnt och mysa med familjen i soffan, på altanen eller i gräset. Han är full av kärlek, energi och är väldigt social. Dessutom är han mycket kommunikativ och visar tydligt vad han vill i olika situationer. Det han behöver träna mer på är att gå fint i koppel – han drar gärna hit och dit för att nyfiket undersöka allt. Vissa promenader går bra men ibland är energinivån helt enkelt för hög med nosen i backen. Han älskar att gå långa promenader i skogen med löplina. Vi vill att han kommer till ett hem som tar med honom ut i skog och mark, är med honom i vardagen så han inte behöver lämnas bort regelbundet och inte har något emot att han gärna sover tätt intill i sängen.

Han fungerar bra med andra hundar och leker gärna med de vi låtit honom träffa oavsett ras. Grannbarnen har ofta hälsat på och han fungerar bra med barn vi möter ute. Grannens katter brukar han leka med – men på varsin sida om staketet, där de jagar varandra fram och tillbaka. När katten kommer in på tomten skäller han lekfullt och signalerar att han vill leka, även om katten fräser ifrån.

Buster är även en bilhund. Han älskar att åka i både vanlig bil och husbil. Vi har en bur i bagageutrymmet och där trivs han. Oftast är han nyfiken till en början men lägger sig oftast och sover gott när man väl åker. Likaså finner han sig oftast snabbt i nya miljöer. Däremot trivs han inte i stadsmiljö med mycket trafik och höga ljud. Det bästa är om han kan bo på en plats med mycket natur och yta. Vi har ibland behövt ha honom på pensionat ett par dygn och det har gått bra, inga problem vare sig med boende eller lek med de andra hundarna enligt pensionatet.

Han är väldigt snäll och försvarar inte mat, ben eller sovplats. När någon kommer hem kommer han springande med benet och vill att man ska hålla det medan han sitter i knäet och tuggar på det. Dock kan han markera om han tagit något han inte ska ha – t.ex. en toffel och då får man byteshandla – oftast med en köttbulle vilket alltid går hem. Han vill gärna sova tätt intill i soffan eller i sängen för att känna värmen och tryggheten, men sover också på sin egen plats.

Vi ser gärna att Buster får komma till ett hem där han inte är ensam på dagarna. Däremot kan han vara ensam några timmar utan problem. Ytterligare en hund att leka med och ha sällskap av är ett stort plus. Hör av er om ni känner att det här är för er och vill veta mer, gärna på kvällstid. Om ni har funderingar angående rasen som sådan eller vill veta mer om Busters föräldrar går det bra att kontakta Team Yeninas kennel. Det går bra att kontakta oss via email eller telefon.

Stefan & Anna: s_bengtsson@outlook.com, 0768669209

Team Yeninas, Maria Kimby: info@team-yenina.se, 0705213717