Söker nytt hem

Har du en pinscher som behöver ett nytt hem?
Ta då hjälp av vår sektion genom att ta en kontakt till en början via mail till vår valphänvisare, valpar@pinschersektionen.se

Pinschersektionen hänvisar endast hundar bosatta i Sverige

Registreringsnummer & komplett namn ska anges när hund anmäles att finnas med under ”Söker nytt hem”. Kontaktuppgifter såsom telefonnummer och e-post är också bra att skicka med i annonsen.
Ej krav på medlemskap inom Pinschersektionen. (enligt styrelseprotokoll nr 5 29/4-2010 §62)

Skicka gärna med en text och ett eller ett par fotografier på individen som söker nytt hem, som vi kan lägga in i annonsen.


Lilla Enebys Unesco SE29552/2017

Pinscherhane på snart 6 år som vi haft sedan han var valp. Vi söker ett träningsintresserat och engagerat hem åt honom på grund av ändrade familjeförhållanden. Han är väldigt lekfull och glad tillsammans med familjen. Älskar att busa, jaga efter bollar och pinnar, springa, leta efter gömda godsaker och lära sig tricks och skulle må bra av strukturerad träning och utmanande aktivering.

Han är en Pinscher som är både signalkänslig och reaktionssnabb och har en hel del vakt i sig. Han söker ett lugnt hem dit det inte kommer och går för mycket folk. Han behöver dig som med kunskap och träning kan stötta honom i möten med människor och hundar och hitta hans rätta aktivering som gör honom nöjd och harmonisk. Han är van att åka bil och bekväm med att vara ensam hemma.

Mankhöjd: 50 cm
Vikt: 19,5 kg 
Kastrerad
Vaccinerad
Fullt frisk och veterinärbesiktad Januari 2023

Vi är mycket fästa vid vår fina hund och måna om att hitta rätt hem för honom. 

Vi kvarstår gärna som ägare till honom under en prövoperiod. 

Kontakta Martin.wahlgren@me.com för vidare informationBe Mejas Farin SE23489/2014


Vår älskade fina Azac, får inte längre den tid och uppmärksamhet som han förtjänar i vårt hem. Han älskar att få vara med, sitta i knät, gosa, pussas, sola, springa i skogen eller leka med sin boll. Funkar fint med barn, men vi ser helst att han kommer till ett hem utan småbarn. Ett hem som hinner med de där goa promenaderna i skogen, aktivering med godisgömmor eller annat kul.

Azac är 9,5 år, han har bott med oss sedan han var valp. Vi önskar finna ett fint sista hem för honom att leva ut sina sista år, i lugn och ro utan småbarn, och helst slippa vara på hunddagis på dagarna. Han har inga problem med att bli lämnad ensam några timmar om dagen, åka bil funkar fint.

Mankhöjd: 48 cm
Vikt: Ca 19 kg
Okastrerad
Vaccinerad
Bor idag: Nödinge, strax norr om Göteborg

Det är viktigt för oss att han kommer till rätt hem, och vi ser gärna att vi i första hand har en ”prov” period innan en eventuell adoptering sker.

Kontakt: Jessica Baggersgård, jessica@jetoma.seConspirol Princess Leia SE13410/2022


Här har vi mysiga Leia; en pinscher-tjej som älskar att förgylla vardagen med långa friska skogspromenader, samt mycket mys i soffan. Med andra ord så älskar hon när det går undan, men också att ta det lugnt därhemma. Leia är en nyfiken och framåt tjej, som har många hundkompisar på stallet som hon gärna promenerar tillsammans med dagligen. Hon föredrar när promenaderna går mot våra stora skogar – och får hon dessutom träna på lite tricks och konster längst vägens gång, blir hon extra glad!

Eftersom Leia är en väldigt aktiv och framåt tjej, som tycker om att vara ute och röra på sig – söker vi ett hem som tycker om att göra detsamma. Leia hade älskat att få komma till ett hem som tar med henne ut på långpromenader i skog och mark, samt testar på nya aktiviteter tillsammans med henne. Leia är duktig på lydnad och agility; något hon gärna skulle vilja utveckla i sitt nya hem! Även spårning är något hon är lite nyfiken på, och som de nya ägarna gärna får testa på med henne. Förutom full fart och aktivitet tycker Leia, som tidigare nämnt, även om att ta det lugnt inomhus. Leia är en riktigt mysig tjej, som njuter av långa mysstunder och klappar. Hon tycker om att varva ner inomhus – och drömmer nu om ett hem där hon får en självklar plats i soffan. Känner du att du saknar en kompis i soffan, samt en kompis i skogen? I sådana fall kanske Leia är rätt hund för dig.

Leia befinner sig på Hundstallet i Allingsås

https://hundstallet.se/soker-hem/leia/